Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurtijeva "gimnastika": Dinar nije zabranjen, već je evro jedino sredstvo plaćanja - | K-013 Portal

Kurtijeva "gimnastika": Dinar nije zabranjen, već je evro jedino sredstvo plaćanja

kurti, zabrana dinara,ukudanje dinara

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da dinar na njihovoj teritoriji nije zabranjen, već je evro jedino sredstvo plaćanja, preneo je portal Kosovo onjaln.

On je na konferenciji za novinare rekao da još nije istekao rok za slanje predloga u vezi sa pitanjem dinara, kao i da je uredba Centralne banke Kosova (CBK) nezavisna odluka.

Kurti je poručio da bi najbolje bilo da Narodna banka Srbije pismom odgovori na pismo guvernera CBK.

Nismo zabranili dinar, želimo transparentnost. Želimo da Srbi na Kosovu imaju više novca. Želim da objasnim građanima da novčanu pomoć mogu da primaju u dinarima, ali će u komercijalnim bankama dobiti evre. Panika je u Beogradu, ne u Prištini. Nismo čuli Srbina da kaže "ne želim evro". Ne kažemo da Srbi uzmu albanski lek, već evro kao valutu, istakao je Kurti.

Prema njegovom mišljenju, Srbija ne mari za dinar, već želi da operiše kešom, "jer tako želi da plati neke elemente poslušne Beogradu".

Srbi više nemaju Komercijalnu banku i bez nje politički pritisak može da se uspostavi samo kešom, objasnio je Kurti.

On je za snimke na kojima se, navodno, vide specijalne jedinice Vojske Srbije "na samo nekoliko metara od granice sa Kosovom", rekao da su nastali u četvrtak.

Nije normalno da vojna vozila budu svega nekoliko metara od granice. Snimili smo ih i pazili da li će preći granicu. Zadovoljan sam što ih danas nema i nadam se da ih neće biti, rekao je Kurti i dodao da ako Beograd želi normalizaciju, "vojska se nalazi u kasarni, a ne na granici".Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city