Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mandić: Krivokapić izgubio poverenje DF-a, razgovaraćemo o narednim potezima - | K-013 Portal

Mandić: Krivokapić izgubio poverenje DF-a, razgovaraćemo o narednim potezima

zdravko krivokapic, temeljni ugovor sa SPC, demokratski front, mandic

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), izgubio je povjerenje i više nema podršku Demokratskog fronta (DF), saopštio je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

On je rekao da će o sledećim potezima narednih dana razgovarati unutar saveza "Za budućnost Crne Gore" i partnerima sa kojima imaju većinu u parlamentu.

Mandić je na Televiziji A1, rekao da Krivokapić nije ispunio očekivanja kako crkvenih krugova koji si ga predložili za nosioca liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", tako i građana koji su na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine glasali za smjenu vlasti.
Kako je istakao, Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC usaglašen je početkom aprila, a Krivokapić je, odbijajući da ga potpiše, napravio težak skandal.

Mandić je kazao da Krivokapić još ima šanse da reaguje tako što će otići u Patrijaršijski dvor i potpisati Temeljni ugovor.

"Krivokapić nije ušao u politiku kao stručnjak za ekonomiju ili pravo, niti kao iskusan političar, već je doveden da riješi konkretna pitanje, a jedno od ključnih je upravo Temeljni ugovor sa SPC", ukazao je Mandić.

"Nastavlja se diskriminatorski odnos prema SPC"

Prema njegovim riječima, nepotpisivanjem tog ugovora nastavlja se diskriminatorski odnos prema SPC, jer je ona jedina vjerska zajednica sa kojom ne postoji takav dokument, iako je u pitanju najbrojnija vjerska zajednica u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da, osim nepotpisivanja ugovora sa SPC, Krivokapićeva vlada pokušava da izbjegne popis stanovništva , dok, istovremeno, vodi katastrofalnu ekonomsku politiku.

"Imamo na djelu protivzakonito zaduženje, jednu vrstu izdaje prema SPC i, uz sve to, još i optužbe kako mi ucjenjujemo", kazao je Mandić.

Kako je naveo, Krivokapić na sve načine pokušava da odgovornost za svoje loše postupke prebaci na druge.

"Umjesto da kaže da nije ispunio očekivanja, on optužuje druge za navodne ucjene što je sramotno", istakao je Mandić.

Mandić je odbacio navode da će DF u predstojećim razgovorima predložiti njega za novog premijera, dodajući da je, s druge strane, nesporno da treba podvući crtu za 200 dana rada Krivokapićeve Vlade.

(Vijesti)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS