Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milatović: Odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući, ja i Spajić nismo novi Milo i Momir - | K-013 Portal

Milatović: Odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući, ja i Spajić nismo novi Milo i Momir

jakov milatovic, predsednik crne gore, odnosi sa srbijom

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da odnosi sa Srbijom, nezavisno od političkih elita koje su u određenom trenutku na vlasti, moraju biti najbolji mogući.

„To osjećaju i tako smatraju i građani u Crnoj Gori i građani u Srbiji. I to je i moja politika. Naši odnosi se, prije svega, baziraju na ekonomskoj važnosti ali i na tradicionalnim istorijskim vezama naše dvije države“, rekao je Milatović u intervjuu za NIN.

Kako je ocenio, stanje koje su zatekli 2020. je bilo jako loše.

„Činimo sve da se to promijeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumijevanje“, kazao je on.

Na primedbu da je bilo i onih koji su tvrdili da na ulasku „prosrpske koalicije u Vladu Crne Gore insistira Beograd“, on je rekao da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu i da nije dobijao takve zahteve ni sa jedne strane.

„Da li je mandatar, ili neko drugi od učesnika u procesu formiranja vlade, imao te vrste zahtjeva – to je pitanje za njih. U principijenoj ravni, više puta sam javno rekao da ne mogu da prihvatim da bilo koji političku subjekt koji je dobio povjerenja građana može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti“, naveo je Milatović.

Povodom toga što su brojni analitičari njegovo neslaganje sa mandatarom Milojkom Spajićem uporedili sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, rekao je da „Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir“.

„Niti je isto vrijeme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane“, naveo je Milatović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city