Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mile Dodik na saslušanju zbog ukradene ukrajinske ikone - | K-013 Portal

Mile Dodik na saslušanju zbog ukradene ukrajinske ikone

mile dodik, milorad dodik, ukradena ikona ukrajina

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nalazi se u Tužilaštvu BiH, gde će biti saslušan u svojstvu svedoka u vezi sa slučajem "Ikona" iz Luganska, saznaje Beta od neimenovanih izvora iz Tužilaštva BiH.

Dodik je jutros u zgradu Tužilaštva BiH ušao na sporedni ulaz.

Vest o dolasku Dodika u Tužilaštvo BiH objavilo je više medija u BiH, a Tužilaštvo BiH se još se nije oglasilo o ovom događaju.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić ne odgovara na telefonske pozive.

Dodik je 14. decembra prošle godine ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, tokom njegove posete BiH, poklonio 300 godina staru ikonu Svetog Nikole, za koju su mediji bliski vlastima u RS naveli da je iz Luganska.

Potom su reagovale ukrajinske vlasti, navodeći da je ikona vlasništvo te zemlje i da se nalazi na listi kulturnog blaga Ukrajine.

Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu, a u međuvremenu je Lavrov putem Ambasade BiH u Moskvi Dodiku vratio ikonu i zatražio da se u ovaj slučaj uključi i Interpol.

Ambasador BiH u Moskvi Željko Samardžija je ikonu vratio u BiH i odneo je u Dodikov kabinet u Istočnom Sarajevu.

Dodik je kazao da je ikonu dobio na poklon od „jednog čoveka, kome ne zna ni ime“, dodavši da je ona bila porodično nasledje tog čoveka.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.