Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nenad Rašić imenovan za ministra u kosovskoj vladi, Rada Trajković će mu biti savetnica - | K-013 Portal
rada trajkovic, nenad ristic, kosovo

Nenad Rašić imenovan za ministra u kosovskoj vladi, Rada Trajković će mu biti savetnicaKosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Kurti je u kratkom saopštenju čestitao Rašiću na novoj funkciji, prenosi KoSSev.

Politički i institucionalni predstavnici Srba sa Severa, uključujući doskorašnjeg ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića, početkom meseca napustili su institucije.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković biće imenovana za savetnicu Nenada Rašića. 
 
"Tačno je, biće imenovana zato što poseduje bogato iskustvo i znanje i sigurno da može mnogo šta da se nauči od nje i da će dati ogroman doprinos radu ministarstva. Takođe, pored toga ona je bila jedna od kandidata na listi i samim tim preuzela je odgovornost imajući i hrabrosti da bude na listi Građanske inicijative Sloboda, pravda, opstanak", rekao je Rašić za Medija centar. 
 
Trajković je izjavila da će joj prioritet biti "da se Srbi s Kosova i Metohije gledaju kao celina".
 
"Mislim da je suviše veliki akcenat dat na sever Kosova i nekako su Srbi po enklavama zapostavljeni. To je jedno, a drugo ohrabrićemo glas Srba koji je autentičan, koji je potisnut jednom mentalnom okupacijom koja je došla od Srpske liste i kriminogenih elemenata unutar te liste, mislim pre svega na njihovog potpredsednika“, rekla je Trajković za Radio Kim.
 
Ona ističe da dolazi vreme kada će Srbi početi ponovo da se slobodno izražavaju.
 
"Biće slobodno negodovanje, slobodno neslaganje i slobodno iznošenja stavova. Sloboda nam je sada ukinuta od institucija koje sada deluju", rekla je Trajković ističući da je ta sloboda ograničena od Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Reagujući na najavu Srpske liste da će uputiti žalbu Ustavnom sudu zbog, kako su naveli, protivzakonitog imenovanja Rašića, Trajković je kazala da je to imenovanje legalno i legitimno.
 
"Naš politički entitet je ušao u parlament, bez obzira što je preko nas ušao i napustio, odnosno priklonio se Srpskoj listi. Znači naš politički entitet je deo parlamenta", rekla je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.