Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oglasio se i KFOR: Zajednička patrola sa Vojskom Srbije; Hoti najavljuje konkretne akcije - | K-013 Portal

Oglasio se i KFOR: Zajednička patrola sa Vojskom Srbije; Hoti najavljuje konkretne akcije

Kosovo, KFOR, policija, Vojska Srbije

Pripadnici KFOR-a iz Regionalne komande Istok sproveli su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

Patrola je sprovedena juče oko 17:20 časova u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopštila je danas ta misija.

U saopštenju se podseća da KFOR i Vojske Srbije od 2008. godine rutinski sprovode sinhronizovane patrole duž administrativne linije, kako bi se osigurala bezbednost.

Dodaje se da KFOR sprovodi i zajedničke patrole sa kosovskim bezbednosnim organizacijama u blizini administrativne linije, kao i da ta misija sarađuje sa kosovskim bezbednosnim organizacijama na teritoriji cele pokrajine i sa Vojskom Srbije na administrativnoj liniji, u skladu sa svojim manda shodno rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojnotehničkog sporazuma.

Nakon toga oglasio se i kosovski premijer Hoti.

“Narednih dana, kosovske bezbednosne institucije preduzeće konkretne akcije, u koordinaciji sa međunarodnim bezbednosnim mehanizmima, uključujući i zajedničke patrole sa Kforom”, poručio je.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city