Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opozicija u Crnoj Gori u dve kolone na izborima 11. juna - | K-013 Portal

Opozicija u Crnoj Gori u dve kolone na izborima 11. juna

izbori, crna gora

Glavni odbor (GO) Socijaldemokratske partije (SDP) odbio je sinoć načelni dogovor vrha stranke sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i tesnom većinom od samo jednog glasa odlučio da ta stranka nastupi samostalno, objavili su podgorički mediji ali još uvek nema zvaničnog saopštenja iz te stranke.

Iznenađujuće glasanje GO SDP, kojim opozicija izlazi u dve kolone, usledilo je nakon što su pregovarački timovi građanskog bloka dogovorili zajednički nastup.

Demokratska partija socijalista (DPS) juče je na sednici Glavnog odbora (GO) odlučila da na izborima nastupi sa Socijaldemokratama (SD), Socijaldemokratskom partijom (SDP), Liberalnom partijom (LP) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA).

Ni iz DPS-a još nema zvaničnog saopštenja.

Nosilac koalicije okupljene oko DPS-a biće vršilac dužnosti šefa DPS-a, Danijel Živković, a na njoj neće biti dosadašnjeg lidera Mila Đukanovića, kao ni čelnika SD-a Damira Šehovića.

Na listi nema starih kadrova koji su percipirani u javnosti kao kontroverzni. Na listi je oko 40 odsto potpuno novih lica.

Do sada nije potvrdjena ni jedna izborna lista a rok za predaju ističe 16. maja.

Državna izborna komisije (DIK) vratila je danas na doradu izbornu listu Narodnog pokreta „Pravda za sve“, koju predvodi bivši ministar u Vladi Zdravka Krivokapića Vladimir Leposavić, koji je smenjen zbog izjave u kojoj je relativizovao genocide u Srebrenici.

Vanredni parlamentarni izbori bi trebalo da se održe 11.juna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS