Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pet stranaka ulazi u sastav novog parlamenta Slovenije - | K-013 Portal

Pet stranaka ulazi u sastav novog parlamenta Slovenije

slovenija, parlament, izbori

U novi saziv slovenačkog parlamenta ulazi pet političkih stranaka, dvostruko manje od sadašnjeg, a novu vladu će sastaviti Robert Golob iz Pokreta sloboda (GS), pobednika jučerašnjih parlamentarnih izbora.

Kako prenosi agencija Hina, prema nepotpunim rezultatima posle više od 80 posto prebrojanih glasova, Golobova stranka osvojila je 33,7 odsto glasova, i u parlamentu od 90 mesta pripalo bi joj 40 poslaničkih mandata.

Golob, 55-godišnji menadžer i relativno novo lice u slovenačkoj politici, rekao je sinoć: „Svi vi ste zaslužni da će u Sloveniju sutra doći sloboda“.

Na drugom je mestu Slovenačka demokratska stranka (SDS) sadašnjeg premijera Janeza Janše koja beleži 24,5 odsto, odnosno 29 mandata.

U parlament bi trebalo da udje i demohrišćanska Nova Slovenija (NSI) koja dobija osam mandata, Socijalni demokrati (SD) sa sedam poslaničkih mesta i Levica (L) sa četiri mandata. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS