Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Premijer S. Makedonije u Briselu o bezbednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana - | K-013 Portal

Premijer S. Makedonije u Briselu o bezbednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana

severna makedonija, premijer, talat dzaferi

Premijer Severne Makedonije Talat Džaferi razgovarao je u utorak uveče u Briselu sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom o bezbednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Vlada u Skoplju je saopštila da je na sastanku Džaferija i Džoane u sedištu NATO-a „potencirana uloga Severne Makedonije kao faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“.

Džaferi je istakao „posvećenost Severne Makedonije očuvanju stabilnosti i bezbednosti u evroatlantskom prostoru kao jedna od novijih članica i ne samo kao uticajan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu, već i uz aktivno učešće u misijama NATO u Kosovo, Iraku, u BiH i u borbenim grupama NATO-a u Letoniji, Rumuniji i Bugarskoj“.

U skladu sa opredeljenjem za ulaganja u odbranu i odlukom NATO-a sa samita u Viljnusu, kako se navodi, Severna Makedonija od ove godine izdvaja najmanje dva odsto BDP-a za budžet za odbranu, od čega je 30 odsto za modernizacija Armije.

Preneto je da Severna Makedonija nastavlja „snažnu podršku Ukrajini u njenoj borbi za slobodu i mir ukrajinskog naroda i protiv užasa koje ruska vojna agresija još uvek izaziva na teritoriji Ukrajine“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS