Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Premijer Severne Makedonije u četvrtak podnosi ostavku - | K-013 Portal

Premijer Severne Makedonije u četvrtak podnosi ostavku

Severne Makedonije, Severna Makedonija

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski najavio je danas da će podneti ostavku u četvrtak, nakon čega će biti otvoreni procesi za formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da omogući sprovođenje parlamentarnih izbora 8. maja.

Kovačevski je, odgovarajući na pitanja novinara na marginama konferencije "Godina evropskih mogućnosti", koja se održava u Skoplju, rekao da će ostavkom premijera cela vlada podneti ostavku.

Kako je dodao predstojeći izbori neće biti izbori između levice i desnice, već će biti izbori između Zapada i Istoka.

Parlamentarne stranke u Skupštini Severne Makedonije dogovorile su početkom decembra da parlamentarni izbori budu održani 8. maja ove godine, zajedno sa drugim krugom predsedničkih izbora, dok će prvi krug izbora za predsednika te zemlje biti održan 24. aprila.

Kovačevski je tada rekao da će 100 dana pre izbora ili 28. januara biti formirana tehnička vlada i da će biti ispoštovan ranije postignut dogovor da premijer bude iz redova najuticajnije partije Albanaca DUI - Demokratske unije za integracije.

Prema dogovorenim datumima, predizborna kampanja će u Severnoj Makedoniji početi 4. aprila, a izbori će biti raspisani krajem februara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS