Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest protiv napada na tinejdžere u Vukovaru, zatraženo hapšenje svih napadača - | K-013 Portal

Protest protiv napada na tinejdžere u Vukovaru, zatraženo hapšenje svih napadača

VUKOVAR, PROTEST,

U Vukovaru je danas, nedelju dana pošto je grupa mladića pretukla nekoliko maloletnika, održan protest protiv nasilja sa kojeg je zatraženo hitno pritvaranje svih napadača i izricanje maksimalnih zatvorskih kazni za okrivljene.

Okupljeni na Trgu ispred gradske uprave, zatražili su i češće policijske patrole u Vukovaru, kao i da policijski službenici u svim srednjim školama u gradu objasne učenicima koja je kazna za huligane i huliganstvo.

Mirni protest protiv nasilja inicirali su roditelji i porodice pretučenih maloletnika, koje je u centru Vukovara u večernjim satima prošle subote napala grupa starijih mladića, nanevši nekima i teške telesne povrede, zbog kojih su hospitalizovani u bolnici. Petnaestogodišnjaci su napadnuti dok su šetali preko mosta, a motiv napada zvanično i dalje nije poznat.

Policija je nakon napada započela istragu i do sada uhapsila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor. Na mostu na kojem se dogodio napad postavljeni su plakati sa porukama "Stop nasilju, stop mržnji. Vukovar je naš grad" i "Stop nasilju u Vukovaru! Vukovar nije grad slučaj!". Jedna od učesnica protesta rekla je da su dvojica pretučenih dečaka zadobila frakture lobanje i da jedan od njih ima krvarenje u glavi.

"Trećem pretučenom dečaku je povređena vilica, četvrti ima hematome po celom telu, a petom je polomljeno rebro. Roditelji su u 2024. gledali krv svoje dece na mostu u centru Vukovara", rekla je učesnica protesta. Neka su deca završila u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a svi su pregledani u vukovarskoj bolnici", pročitano je tokom protestnog skupa. Okupljeni su apelovali da se u javnosti predstavljaju roditelji pretučene dece.

Prema rečima jednog od učesnika, najveća odgovornost za ono što se, kako je rečeno, nije dogodilo prvi put u Vukovaru, je na sistemu i političarima, prenosi Hina. "Te večeri nisu istukli samo decu. Istukli su i nas roditelje. Istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske", rečeno je, uz poruku kako je mirniskup - 'glas razuma i emocija, glas povređenih, pretučenih, glas različitih nacionalnosti'.

"Ovo je glas nas, roditelja, koji ne damo nikome da nam određuje s kim će se deca družiti, gde će izlaziti. Nitko na nas ne sme ruku staviti da bi nas povredio" rečeno je, uz poruku da Vukovarci više neće ćutati i dopuštati da ih iko tuče. Protest je trajao oko pola sata i završen je mirno, a na skupu su viđeni i neki političari, iako su ih organizatori protesta ranije zamolili da ne dolaze.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.