Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rama: Nema ničeg lošeg u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština - | K-013 Portal

Rama: Nema ničeg lošeg u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština

zajednica srpskih opstina, edi rama

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da nema ničeg lošeg u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština na Kosovu.

On je naveo da bi Kosovo trebalo da istrajava u primeni francusko-nemačkog plana kako bi postiglo ono čemu teži, a to je konačno priznanje.

"Francusko-nemački plan je najbolja stvar koju Kosovo može da dobije jer je to de fakto priznanje. To je predlog 'živi i pusti drugog da živi' i utire put ka priznanju od strane drugih", rekao je Rama.

Rama je rekao i da ne vidi ništa loše u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština.

"Srbija je izgubila rat i ne može ni da zamišlja vojnu osvetu. To je gotovo. Kosovo je priznala zajednica zemalja koja nikada neće dozvoliti povratak. Nikad. Bez obzira šta se desi. To je prva tačka. Drugo, ako je Zajednica osnovana u ustavnom okviru Republike Kosovo i rezultat je dogovora na osnovu toga, onda tu neće biti prostora da naoružani ljudi dođu i tvrde da su članovi te Zajednice. To će biti prostor da opštine imaju samoupravu i podršku Beograda. Što da ne?",
rekao je Rama.


Povodom kritika iz Prištine zbog ideja o ZSO i konferenciji o Kosovu Rama je naglasio da je važno gledati u budućnost i učiniti sve za približavanje, a ne stalno razmišljati o prošlosti.

"Prošlost je gotova",
izjavio je on i dodao da je put  vrlo jasan i da treba raditi na miru, fokusirati se na budućnost i ne ostati talac prošlosti.

Govoreći o sutrašnjem samitu Berlinskog procesa u Tirani Rama je rekao da nije planiran sastanak lidera Srbije i Kosova ali nije isključio takvu mogućnost.


"Nismo to planirali i ne očekujem. Svašta može da se desi jer u ovakvim situacijama, gde se svi druže, ako bude prilike ili ako lideri Nemačke i Francuske, koji će biti ovde, požele da razgovaraju sa njima kao koautori francusko-nemačkog plana koji je na stolu, moglo bi da se desi",
rekao je Rama.

Kosovo će na samitu predstavljati premijer Aljbin Kurti, a Srbiju premijerka Ana Brnabić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

pena party jul 2024 big pancevo 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city