Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RTS: Policija u Prištini potvrdila da će od 8.00 naplaćivati kazne za vozila srpskih oznaka - | K-013 Portal

RTS: Policija u Prištini potvrdila da će od 8.00 naplaćivati kazne za vozila srpskih oznaka

policija, pristina, kazna

Policija u Prištini potvrdila je da će od sutra u 8.00 početi da izriče kazne vozačima s Kosova koji imaju srpske registarske oznake s početnim slovima gradova na Kosovu i Metohiji, objavila je Radio televizija Srbije.

„Sprovodjenje odluke o izricanju novčanih kazni u skladu sa zakonima koji su na snazi, prema proceni i planu policije, očekuje se da počne 22. novembra, tokom prepodnevne smene“, saopštila je kosovska policija.

Pojedini mediji na albanskom su objavili, ali ta informacija nije potvrđena, da su specijalne jedinice policije na Kosovu dobile naredbu da se pripreme za preseljenje na sever.

Popodne su primećeni pokreti specijalnih jedinica u oklopnim vozilima iz baze Belvedere na jugu Mitrovice ka severu, gde su inače smeštene četiri baze mobilne jedinice granične policije.

Iz komande misije Euleksa i Kfora ističu da njihovi pripadnici, iako su prisutni na terenu, ne mogu da preuzmu ulogu policije i da to nije u njihovom mandatu, objavio je RTS.

Prema prvobitnom planu MUP-a u Prištini, kažnjavanje sa 150 evra vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne danas, 21. novembra.

Danas je u Briselu održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kako je saopštenjno nakon razgovora nikakav dogovor nije postignut.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.