Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sarajevo: Upozorenje učesnicima rata da ne putuju u Srbiju zbog mogućeg hapšenja - | K-013 Portal

Sarajevo: Upozorenje učesnicima rata da ne putuju u Srbiju zbog mogućeg hapšenja

ucesnici rata bih

Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine preporučilo je svim državljanima u zemlji koji su na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH u periodu od 1992. do kraja 1995. godine da do daljeg ne putuju u Srbiju zbog opasnosti od hapšenja.

"Upozorenje se izdaje zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na bazi ranijih slučajeva hapšenja državljana BiH protiv kojih se u Bosni i Hercegovini ne vode postupci niti ih pravosudne institucije zemlje terete za ratne zločine", poručuju iz ove institucije, prenosi Radio Sarajevo.

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je na graničnom prelazu prilikom ulaska u Srbiju.

On je osumnjičen za zločine protiv ratnih zarobljenika na području Goražda od januara 1993. do oktobra 1994.

Edinu Vranju je sud u Beogradu juče odredio jednomesečni pritvor.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS