Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Severna Makedonija od danas u potpunosti vojno integrisana u NATO - | K-013 Portal

Severna Makedonija od danas u potpunosti vojno integrisana u NATO

makedonija usla u nato

Severna Makedonija od danas u potpunosti vojno integrisana u NATO, što je ozvaničeno potpisivanjem zajedničke deklaracije.

Deklaraciju su u Skoplju potpisali komandant Vrhovne savezničke komande NATO za transformaciju general Filip Lavinj i načelnik Generalštaba Armije Severne Makedonije general-pukovnik Vasko Djurčinovski.

Ceremoniji potpisivanja deklaracije u predsedničkoj rezidenciji „Vila Vodno“ prisustvovali su predsednik Severne Makedonije i vrhovni komandant oružanih snaga Stevo Pendarovski i ministarka odbrane Radmila Šekerinska.

Generala Lavinja je neposredno pre te ceremonije u Vladi Severne Makedonije primili su premijer Zoran Zaev i ministarka Šekerinska.

Kako je istaknuto, potpisivanjem zajedničke deklaracije zvanično se zaokružuje proces vojnog integrisanja Severne Makedonije u komandne strukture i strukture snaga Alijanse.

Zaev je, kako je saopšteno, ocenio da je ovo istorijski dan za Severnu Makedoniju, jer je od danas u potpunosti vojno integrisana u NATO.

Proces vojne integracije započeo je pre dve i po godine kada je Severnoj Makedoniji upućen poziv za članstvo.

Severna Makedonija je u martu 2020. postala punopravna članica te vojnopolitičke organizacije.

Premijer Zaev, Šekerinska i Lavinj su na sastanku u vladi razgovarali i o koristi Severne Makedonije od članstva u NATO, kao i doprinosu stabilnosti u regionu koji garantuje investicije u ovu državu, ali i o doprinosu Severne Makedonije NATO misijama.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

pena party jul 2024 big pancevo 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city