Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi - | K-013 Portal

Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi

trovanje hranom, budva

U jednom restoranu u Budvi došlo je do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđeno je portalu "Dan" iz više izvora.

Radi se većinom o turistima iz Poljske, Slovačke i Slovenije. Svi su smešteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju.
 
 
U opštini Budva za portal "Dan" je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.
 
Potvrda je stigla i iz Opšte Bolnice u Kotoru gde je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.
 
"Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom -  povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje", rekao je direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.
 
U opštini Budva kažu da predsednik te opštine Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.
 
U Domu zdravlja u Budvi su reporteru Dana saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.