Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo BiH traži da se Dodiku zabrani obavljanje dužnosti na 10 godina - | K-013 Portal

Tužilaštvo BiH traži da se Dodiku zabrani obavljanje dužnosti na 10 godina

milorad dodik, mile dodik, tuzilastvo bih

Tužilaštvo BiH je u optužnici protiv predsednika RS Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića predložilo da im se zabrani obavljanje dužnosti na deset godina.

"Osumnjičenima da se izrekne mera zabrane obavljanja funkcija i to osumnjičenom Miloradu Dodiku prestanak obavljanja funkcije predsednika Republike Srpske, a osumnjičenom Milošu Lukiću prestanak obavljanja funkcije direktora
 
Javne ustanove Službeni glasnik Republike Srpske u trajanju od deset godina", navedeno je u predlogu koji je Tužilaštvo BiH poslalo Sudu BiH, a objavio N1 Sarajevo.

 
Goran Bubić, Dodikov advokat, izjavio je da će "sve proučiti tek večeras, po povratku sa službenog puta", dodavši da će Dodikov pravni tim u svakom slučaju uložiti prigovor.
 
Sud BiH je u ponedeljak, 11. septembra, potvrdio optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, koji se terete za krivično delo neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.