Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tviter suspendovao nalog mađarske vlade - | K-013 Portal

Tviter suspendovao nalog mađarske vlade

twitter, tviter, mađarska vlada, suspendovan nalog

Zvaničan Tviter nalog mađarske vlade suspendovan je "bez upozorenja i objašnjenja", izjavio je portparol vlade Žoltan Kovač.

"Izgleda da je došao ovaj novi vrli svet u kojem tehnološki giganti ućutkuju one koji imaju drugačije mišljenje. Preduzeli smo neophodne korake i očekujemo zvanično objašnjenje od Tvitera", rekao je portparol mađarske vlade.Kovač je ocenio da je "to veoma interesantno s obzirom na činjenicu da će Evropska komisija danas objaviti prvi izveštaj o vladavini prava".

Evropska komisija danas predstavlja prvi izveštaj o poštovanju vladavine prava u 27 zemalja EU u jeku tenzija Brisela sa Budimpeštom. Ovaj prvi izveštaj pokriva četiri oblasti: efikasnost i nezavisnost sudstva, borbu protiv korupcije, pluralizam medija i slobodu štampe, uravnoteženost vlasti i ulogu civilnog društva.

Prema rezimeu u koji je imao uvid Frans pres, Komisija iznosi "veliku zabrinutost" o posledicama reforme pravosuđa po nezavisnost sudija u Mađarskoj.

Mađarska vlada je juče zatražila ostavku potpredsednice Evropske komisije Vere Jurove zbog "uvredljivih javnih izjava" o demokratiji u Mađarskoj i saopštila da će prekinuti "sve političke kontakte" sa njom. Jurova je u intervjuu za Špigel izjavila da Orban voli da kaže da gradi liberalnu demokratiju, ali da bi ona rekla da "gradi bolesnu demokratiju".

Tviter je ove godine blokirao više tvitova američkog predsednika Donalda Trampa zbog iznošenja dezinformacija.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.