Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crnoj Gori minimalna zarada povećana sa 250 na 450 evra - | K-013 Portal

U Crnoj Gori minimalna zarada povećana sa 250 na 450 evra

minimalac u crnoj gori

U Crnoj Gori od prvog januara je minimalna zarada povećana sa 250 na 450 evra, a povećana je i specifična akciza na cigarete i fino rezani duvan.

Povećanje minimalne zarade za 200 evra predložila je Vlada Crne Gore, a podržali poslanici većine u Skupštini Crne Gore, ali i opozicionih SDP, SD, Bošnjačke stranke i albanskih partija, javlja Srna.

Prema najavama crnogorskog Ministarstva finansija, ove godine se može očekivati i značajno povećanje prosečne zarade, koja sada iznosi 535 evra.

U obaveštenju objavljenom na sajtu Uprave prihoda i carina, specifična akciza na cigarete uvećana je sa 37 na 40,5 evra na 1.000 komada, dok je proporcionalna smanjena sa 29 odsto na 27,5 odsto od njihove maloprodajne cene, prenosi RTRS.

Akciza na fino rezani duvan povećana je sa 45 na 50 evra po kilogramu tog proizvoda.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.