Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crnoj Gori nove pretnje o postavljenim bombama - | K-013 Portal

U Crnoj Gori nove pretnje o postavljenim bombama

crna gora, bomba, pretnje

Preteće poruke o navodno postavljenim kanisterima otrovnog nervnog gasa sa detonatorskim uređajima stigle su danas na mejl adrese ministarstava unutrašnjih poslova (MUP) i odbrane Crne Gore, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i medija.

U pretećim mejl adresama navedeno je da su kanisteri sa nervnim gasom postavljeni u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru, preneli su mediji u Crnoj Gori.

Portalu RTCG je u pravosudnim institucijama potvrđeno da su kao "ciljane lokacije" označeni sudovi u Podgorici, Kotoru, Uprava prihoda i carina.

Policija ispituje ozbiljnost dojava.

Više crnogorskih škola dobilo dojave o postavljenim bombama, a u mejlu se prema navodima portala RTCG preti smrću, navodi da je "bomba u školi" i da su svi "beznačajni".

Preteće poruke poslate su i redakcijama više medija u Crnoj Gori.

Pobjeda navodi da je u poruci pod oznakom hitno, navedeno da je šalje "ministarstvo demonologije".

U poruci između ostalog stoji da će "danas krv da teče ulicama Podgorice", da je reč o osveti korumpiranom sistemu, počevši od vlade, sudstva, do policije.

Dodaje se da "kancerogene delove društva treba odstraniti" i da će ti delovi "umreti u najgorim mukama".

Poruka je rasističke prirode, uperena protiv Albanaca, Roma, Jevreja i kako je navedeno, ostalih "robovskih rasa koje su na ovaj svet došle da služe belom čoveku".

Navodi se i da su svi uređaji podešeni da ispuste toksine danas u 8.00.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da će nastava u osnovnim i srednjim školama danas biti održana onlajn, zbog novih pretećih poruka.

Zbog novih dojava otkazana je eksterna provera znanja za izborne predmete za učenike devetog razreda osnovne škole.

Dojave o bombama su i juče stigle na adrese više škola u Crnoj Gori i institucija, ali se ispostavilo da su lažne.

U Crnoj Gori će u nedelju biti održani vanredni parlamentarni izbori.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.