Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ukradena ukrajinska ikona je u Dodikovom sefu - | K-013 Portal

Ukradena ukrajinska ikona je u Dodikovom sefu

mile dodik, milorad dodik, ukradena   ikona

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija predao je danas ikonu koju je predsedavajući Predsedništva BiH Mile Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, rečeno je Srni u Dodikovom kabinetu.

Ikona je pohranjena u sef u kabinetu srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Na pitanje da li su dobili odgovore iz Ambasade Ukrajine u Sarajevu na zahtev o dostavljanju informacija u vezi sa ikonom, iz kabineta su naveli da, uprkos tome što se nastavlja sa raznim insinuacijama i iznošenjem neistina, nisu dobili tražene informacije.

"Ambasadi Ukrajine obratili smo se preko Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara, ali još nismo dobili dokaze na osnovu kojih zasnivaju svoje tvrdnje da je ikona kulturna baština te zemlje, niti da se nalazi na listi otuđenih artefakata", istakli su iz Dodikovog kabineta.

Prema saznanjima Dodikovog kabineta, predmetna ikona se ne nalazi ni na jednoj listi zaštićenog, izgubljenog ili otuđenog kulturnog blaga nijedne zemlje.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city