Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Velika gužva na granici Bugarske i Grčke, putnici strpljivi - | K-013 Portal

Velika gužva na granici Bugarske i Grčke, putnici strpljivi

Grčka, Bugarska, granice, guzžve na granicama

Na bugarsko-grčkom graničnom prelazu Kulata-Promahono, koji je i jedini prelaz na kojem državljani Srbije i Evropske unije mogu da ulaze u Grčku, trenutno čeka oko hiljadu automobila i 300 kamiona, a kolona je duga gotovo sedam kilometara.

Izveštači Tanjuga nakon višesatnog čekanja dobili su dozvolu da zabeleže kamerom kakva je situacija na tom prelazu.

Bugarska policija je raspoređena na više punktova na autoputu desetak kilometara pre granice, te usmerava automobile kako bi se sprečio saobraćajni haos na tom prelazu i automobili se propuštaju samo u jednu traku.

Primetni su automobili registarskih oznaka zemalja Evropske unije, Poljske, Rumunije, Mađarske, veliki broj automobila srpskih registarskih oznaka, kao i automobili sa ruskim registarskim oznakama.

Na ulazu u Bugarsku granična policija zahteva da se popuni formular na kome se navode lični podaci, mesto polaska, krajnja destinacija, a putnici potpisuju da prihvataju da ličnu odgovornost u slučaju zaraženosti virusom Kovid19 i karantin od 14 dana.

Putnici su izveštačima Tanjuga rekli da je na ulazu u Grčku takođe neophodno popuniti formular s podacima o tačnoj adresi boravka tokom letovanja.

Na prelazu Kulata-Promahona grčki medicinari vrše nasumična testiranja na virus Kovid19.

Kako je ranije rečeno Tanjugu, jedino na ovom prelazu postoji adekvatna medicinska oprema za zaštitu i prevenciju od širenje virusa, a u skladu sa preporukama EU.

Bugarska granična policija očekuje još veće gužve na ovom prolazu tokom narednih dana.

Granični prelaz Kulata-Promahono, kako je zabeležila Tanjugova kamera, višestruko je manji u odnosu na kapacitete Evzonija.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city