Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Crne Gore biće rekonstruisana - | K-013 Portal

Vlada Crne Gore biće rekonstruisana

vlaca crne gore rekonstrukcija

Postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri, navodi se u zajedničkom saopštenju Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore.

Kako navode, na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome.

"Uvažavajući taj zahtev, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika DF-a i Demokrata, nakon kojih je zaključeno i da bi podela resora bila dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike", dodaje se u saopštenju koje je prenela RTCG.

Tužilački savet će se, kako su poručili DF i Demokrate u zajedničkom saopštenju, "izabrati na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada".

"Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese", dodaje se u saopštenju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city