fbpx
vlaca crne gore rekonstrukcija

Vlada Crne Gore biće rekonstruisana
Postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri, navodi se u zajedničkom saopštenju Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore.

Kako navode, na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome.

"Uvažavajući taj zahtev, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika DF-a i Demokrata, nakon kojih je zaključeno i da bi podela resora bila dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike", dodaje se u saopštenju koje je prenela RTCG.

Tužilački savet će se, kako su poručili DF i Demokrate u zajedničkom saopštenju, "izabrati na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada".

"Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese", dodaje se u saopštenju.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.