Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vrhovni sud Crne Gore odbio da produži pritvor osumnjičenima u aferi "Tunel" - | K-013 Portal

Vrhovni sud Crne Gore odbio da produži pritvor osumnjičenima u aferi "Tunel"

crna gora, tunel

Vrhovni sud Crne Gore odbio je da produži pritvor za četiri osobe osumnjičene da su povezani sa kopanjem tunela do Višeg suda u Podgorici, koji je vodio od oblližnje zgrade do depoa te pravosudne institucije.

Reč je o Katarini Baćović, Ivici Piperoviću, Nikoli Milačiću i Marijanu Vuljaju.

Kako je saopšteno iz vrhovnog suda, Veće je odbilo predlog za produženje pritvora protiv okrivljenih Baćović, Piperoviča i Milačića zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delima teška krađa i sprečavanje dokazivanja putem pomaganja. Protiv okrivljenih Baćović i Milačić i zbog osnovane sumnje da su izvršili i krivično delo falsifikovanje isprave, i protiv okrivljenog Vuljaja zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, stoji u saopštenju.

Vrhovni sud je našao da se u predlogu za produženje pritvora ne navodi za koje krivično delo se u konkretnom traži produženje pritvora protiv okrivljenih niti se pak navodi za koji vremenski period se traži produženje pritvora, kao ni činjenice koje idu u prilog produženja pritvora.

Afera "Tunel" otkrivena je pre četiri meseca, a nadležni još nisu saopštili kompletan spisak nestalih stvari iz depoa Višeg suda, a nije poznato ni ko su nalogodavci.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS