Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zemljotres jutros probudio istok Hrvatske, osetio se i na području Zadra - | K-013 Portal

Zemljotres jutros probudio istok Hrvatske, osetio se i na području Zadra

zemljotres, zadar, beli manastir

Jutros u 6.12 minuta, u susednoj Hrvatskoj je zabeležen zemljotres magnitude 3,3 stepena po Rihteru i 5 stepeni Merkalijeve skale i to 10 kilometara istočno od Belog Manastira, izjavio je za RTV Goran Krunić, dežurni seizmolog u Republičkom seizmološkom Zavodu. 

"Kako je Beli Manastir u susednoj Hrvatskoj blizu granice sa Srbijom, na svega 40-tak kilometara, meštani Vojvodine koji žive u pograničnim mestima blizu Dunava, na području grada Sombora i opštine Apatin , osetili su blage potrese ovog zemljotresa,međutim građani ne treba da se plaše, zemljotres jeste bio osetan, ali nije opasan po imovinu i građani ne treba da se plaše”, ističe Krunić.

Svoja iskustva kako su doživeli zemljotres građani pograničnih mesta od jutros dele društvenim mrežama.

Kako javljaju hrvatski mediji, građani Belog Manastira i okoline su mnogo jače osetili ovaj zemljotres u epicentru, ali nisu zabeležene znatne materijalne štete ovog jutra.

Nakon potresa jačine 3,4 koji je rano jutros probudio istok Hrvatske u ranim jutarnjim satima, oko 8 sati je treslo se i zadarsko područje.

Prema komentarima objavljenim na portalu EMSC-a stanovništvo je osetilo ovaj potres.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS