Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Adriana Vilagoš i Marija Vučenović u finalu bacanja koplja - | K-013 Portal

Adriana Vilagoš i Marija Vučenović u finalu bacanja koplja

vilagoš, koplje, finale ep

Srpska atletika imaće dve predstavnice u finalu Evropskog prvenstva u disciplini bacanje koplja - Adrianu Vilagoš i Mariju Vučenović.  

Adriana Vilagoš je već u prvoj seriji bacila koplje 60,57 metara i prebacila kvalifikacionu normu.

Dalje od aktuelne evropske vicešampionke u kvalifikacionoj grupi A bacila je samo Norvežanka Obst - 61,45 metara.

U drugoj kvalifikacionoj grupi plasman u finale je obezbedila i Marija Vučenović, još jedna predstavnica Srbije. Ona nije prebacila normu, ali je u poslednjoj seriji bacila svoj najbolji hitac ove sezone (59,90) i na osnovu plasmana prošla u finale.

Ivana Đurić, treća bacačica koplja iz Srbije, nije uspela da se domogne finala pošto je kvalifikacije završila sa rezultatom 50,23.

Finale u disciplini bacanje koplja na programu je u utorak od 21.36 na Olimpijskom stadionu u Rimu. Takmičenje možete pratiti na kanalima Radio-televizije Srbije.

Marija Vučenović je postigla svoj najbolji rezultat u sezoni.

"Sada sledi oporavak i finale sutra uveče. Daću sve od sebe, poslednji put sam bila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu 2018. godine, i evo sad", rekla je Vučenović.

Adriana Vilagoš u je već u prvom hicu prebacila kvalifikacionu normu.

"Bio je cilj da što pre završimo današnje kvalifikacije. Naravno, bilo je malo stresno, ali sada sam srećna i malo opuštenija što sam ušla u finale", rekla je Vilagoš.

Ivana Ilić bez plasmana u polufinale trke na 200 metara

Srpska atletičarka Ivana Ilić nije danas uspela da se plasira u polufinale trke na 200 metara na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Ivana Ilić je danas u kvalifikacijama 200 metara istrčala za 23,49 sekundi. Srpska atletičarka je ostvarila najbolji lični rezultat sezone, ali to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale EP.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Nemica Talea Prepens (22,83 sekunde).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.