Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Angelina Topić bronzana na EP u Minhenu - | K-013 Portal

Angelina Topić bronzana na EP u Minhenu

angelina topic, minhen

Srpska reprezentativka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku u vis na prvenstvu Evrope u atletici u Minhenu.

Topić je takmičenje počela sigurnim skokovima na visni 1,82, 1,86 i 1,90. Sve prepreke savladala je iz prvog pokušaja, nastavila je u istom ritmu kada se lestivca podigla na 1,93 metara čime je obezbedila plasman među prvih pet i ostala u trci za medalju.
 
 
Rasplet je usledio na visini 1,95 metara. Stopostotan učinak u tom momentu imale su su Jaroslava Maćuih iz Ukrajine i Crnogorka Marija Vuković, u igri su ostale i Brit Verman (Holandija) i Irina Geraščenko (Ukrajina). 
 
Jaroslava Maćuih iz Ukrajine je nastavila bez greške i na toj visini, Marija Vuković je u trećem pokučaju takođe bila uspešna za drugu poziciju. Topić je oborila sva tri puta lestvicu na 1,95, i čekao se još poslednji pokušaj Brit Verman koji je bio neuspešan.
 
Srbija je u Nemačkoj napravila fantastičan rezultat, osvojila je jednu zlatnu i dve srebrne medalje. Evropski šampion u skoku udalj je Ivana Vuleta, vicešampioni na starom kontinentu su Adriana
Vilagoš u bacanju koplja i bacač kugle Armin Sinančević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.