Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Angelina Topić u finalu EP - | K-013 Portal

Angelina Topić u finalu EP

angelina, topić, finale, ep

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale u disciplini skok uvis na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Minhenu.

Topićeva je do finala stigla pošto je iz prvog pokušaja preskočila 1,87 metara. Ona je prvo preskočila 1,78 metara, a potom i 1,83 metara.

Srpska atletičarka je u svojoj kvalifikacionoj grupi podelila prvo mesto sa Crnogorkom Marijom Vuković.

"Hvala bogu, preživesmo i ovo, kvalifikacije su prošle odlično, čak i bolje nego što sam očekivala. Prošla sam u finale sa najboljim rezultatom, imali smo malo problema sa nevremenom, ali izbegli smo kišu u samo nekoliko minuta, što je bilo odlično. Mislim da sam ovaj deo odradila kako treba, idemo još jače u finalu", izjavila je Angelina Topić, a preneo Srpski atletski savez.

Srbija je na EP u Minhenu osvojila dve medalje - zlatnu Ivane Vulete u skoku udalj i srebrnu Armina Sinančevića u bacanju kugle.

Šansu da povećaju broj medalja imaće Adriana Vilagoš u subotu od 20.25 u bacanju koplja i Angelina Topić u nedelju u 19.05 u finalu skoka uvis.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.