Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Armin Sinačević i Asmir Kolašinac u finalu Evropskog prvenstva - | K-013 Portal

Armin Sinačević i Asmir Kolašinac u finalu Evropskog prvenstva

armin sinancevic, asmir kolasinac, evropsko prvenstvo, atletika

Srpski bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac plasirali su se danas u finale Evropskog atletskog prvenstva u Minhenu.

Sinančević je, posle prestupa u prva dva pokušaja, u trećoj seriji kuglu bacio 21 metar i 82 centimetra i tako se sa najboljim rezultatom u kvalifikacijama plasirao u finale.
Ovo je ujedno i najbolji rezultat Sinančevića u sezoni, a pored njega normu od 21,15 metara prebacio je jedino još Čeh Tomaš Stanek (21,39). 
 
 
"Počeo sam jako dobro na zagrevanju, odradili smo sve što je potrebno. Ušao sam na takmičenje spreman, jer sam na zagrevanju imao tri hica preko norme. Nažalost, u prva dva pokušaja sam imao prestupe, ali sam treći bacio fantastično i jako sam srećan zbog toga. Daću sve od sebe u finalu da budem među najboljima", rekao je Sinančević posle kvalifikacija, prenosi Srpski atletski savez. 
 
Drugi srpski predstavnik, Asmir Kolašinac se u finale plasirao kao 11. u kvalifikacijama. On je najbolji hitac imao u drugoj seriji kada je kuglu bacio 19,99 metara.
 
"Za mene lično je najteži korak napravljen, ta prva stepenica, uvek su mi kvalifikacije bile rizične. Prošli smo dalje, nisam se previše ni namučio. Gledam sad da što stignem do hotela, da se odmorim i da se pripremim za finale. Tu neću kalkulisati ništa, ići ću maksimalno i nadam se nekom visokom plasmanu. Borba za medalju? Videćemo, ali mislim da među prvih osam mogu", rekao je Kolašinac.
 
Finale u bacanju kugle je na programu večeras od 20.58.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.