Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Atletika: 44. 'Kros Partizana', Stojanovići na tronu! - | K-013 Portal

Atletika: 44. 'Kros Partizana', Stojanovići na tronu!

AK Panonija, atletika, kros partizana, sport

Tradicionalni 44. kros Partizana održan je i ovog puta na travnjacima pored stadiona u Humskoj 1. Kao poslednje takmičenje na otvorenom i ovoga puta učestvovao je veliki broj atletičara iz preko 30 klubova iz cele Srbije.

Organizatori Atletski savez Beograda i AK "Partizan" su ispoštovali sve mere opreza povodom situacije oko koronavirusa, tako da su samo trkači imali pristup stazi dok su gledaoci i roditelji sa distance posmatrali trke.

Atletski klub "Panonija" je nastupio sa 9 atletičara a osvojene su i dve medalje.

U prvoj trci među 40 mališana 2014 i nlađih su nastupili Lav Grujević i Vuk Stojanović koji su se plasirali na 13 i 14 mesto.

U trci na 300m dečaka 2011 godišta je tako Ognjen Stojanović od početka trke bio na drugoj poziciji i sve do 30m pred cilj se lavovski borio ali je trku ipak završio sa bronzom. Treba napomenuti da je u toj trci trčalo oko 30 atletičara u kojoj je trčao i Ignjat Papić koji je ipak završio na šestoj poziciji.

Nakon toga u trci devojčica 2011 godišta, kao jedan od favorita Nina Štrkalj je posle pada i ustajanja, trku ipak završila na 9 mestu. Popov Aleksandar (2013) je bio 11 a 14 mesto Petar Sekulović (2010).

U trci starijih pionirki Lajči Štrkalj (2005) je zauzela odlično 8 mesto.

Na kraju je u trci dužine 3000m šampionsku titulu i zlatnu medalju na "44. Krosu Partizana" osvojio Novica Stojanović, koji je od početka trke kao vodeći diktirao tempo a na kraju je drugoplasiranog atletičara "Partizana" ostavio oko 50m iza sebe.

Treba napomenuti da je Novica, inače profesor fizičkog vaspitanja, ovoga puta nastupio sa svoja dva sina.

Ostaće zapamćeno da su Ognjen i tata osvajači medalja za "Panoniju" na ovom čuvenom krosu 2020 godine.

Na kraju ove sezone UO AK "Panonija" ponosno ističe da će godinu okončati kao atletski klub sa najvećim brojem medalja u Pančevu, čak 19 sa Prvenstava Srbije, kao i bronzana medalja iz Turske i kao klub sa jedinim atletičarem Stefanom Lazićem - članom reprezentacije Srbije. Medalje su osvojene u kategorijama mlađih i starijih pionira, juniora ali i seniora koji su osvojili 4 odličja.

Ova informacija je u klub stigla nedavno od Takmičarske komisije Srpskog atletskog saveza pa se "Panonija" tako sada pozicionirala kao "klub lider" pančevačke atletike.

(A. D.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.