Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATLETIKA: Bronza za Panoniju na Prvenstvu Srbije - | K-013 Portal

ATLETIKA: Bronza za Panoniju na Prvenstvu Srbije

Atletika, AK Panonija, sport

U nedelju 4. oktobra atletičari Panonije nastupili su na dva prvenstva Srbije u atletici.

Tim hodača - mlađih pionira vođen Miroslavom Mirkovim nastupio je u Kruševcu na Prvenstvu Srbije u odanju na stazi u sastavu: Vladimir i Valentina Mirkov i Zandi Štrkalj.

U izuzetno jakoj konkurenciji u disciplini hodanja na stazi 1000m Vladimir Mirkov (2008) je ponovo pokazao da je jedan od najboljih u državi pa je sada sa novim ličnim rekordom od 5:49,02 osvojio bronzanu medalju iako je hodao u konkurenciji sa godinu dana starijim takmičarima. Multitalentovani Zandi Štrkalj (2007) je u istoj trci zauzeo 6.mesto dok je Valentina Mirkov (2010) u istoj konkurenciji sa tri godine starijim takmičarima krenula stopama svog brata i zauzela 8.mesto.

Hodače Panonije tako sledećeg vikenda očekuje prvenstvo Srbije u hodanju na putu u Surčinu gde će nastupiti i ekipa mlađih juniora.

Istog dana u Sremskoj Mitrovici održano je Ekipno prvenstvo Srbije za seniore a odlićen rezultate postigli su Damjan Čikić u skoku u dalj, Aleksandar Dugić u troskoku, Aleksandar Bošković sa novim lićnim rekordom od 11:80 na 100m, Aleksandar Franc u trkama na 400m i 110m prepone, sjajni bacač Marko Stojilović u bacanju koplja i kugle, Novica Stojanović u skoku u vis, Uroš Ostojin u trci na 800m i Stefan Lazić u trci na 3000m.

Seniorska ekipa Panonje je tako zauzela 6.mesto u državi sa osvojenih 5326 bodova.

Seniori Panonije nastupiće uskoro na Prvenstvu Srbije u maratonu u Novom Sadu ukoliko nadležni dozvole održavanje tog događaja.

(A. D.)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.