Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATLETIKA: Novo zlato za PANČEVAČKU Panoniju na Prvenstvu Srbije - | K-013 Portal

ATLETIKA: Novo zlato za PANČEVAČKU Panoniju na Prvenstvu Srbije

atletika, ak panonija, pancevo

U nedelju, 5. februara u Atletskoj dvorani na Banjici održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Atletski klub "Panonija" je nastupio sa tri takmičara, a osvojena je jedna titula prvaka države.

U trci dečaka na 800 metara bio je prijavljen Petar Sekulović (2010) ali je zbog povišene temperature nakon lekarskog pregleda ipak izostao sa ove trke, iako spreman da zabeleži novi lični rekord.

U trci mlađih pionirki na 200m nastupila je sprinterka Nina Štrkalj koje je potpuno spremna ušla u svoju prvu trku na Prvenstvima države i to sa godinu dana starijim takmičarkama. Nina je u svojoj grupi ušla u cilj kao drugoplasirana i pomerila lični rekord za čak 21 stotinku, tako da je njen lični rekod sada 29,01 sekundi, a ovim rezultatom je zauzela peto mesto na Prvenstvu države. Treba napomenuti da Nina u svom godištu (2011) ima najbolji rezultat na 200m u državi, tako da se od nje očekuju sjajni rezultati imajući u vidu da je tek početak godine.

Valentina Mirkov je nakon osvajanja bronze na Prvenstvu Srbije za starije pionire sada nastupila i u svom godištu na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire u disciplini sportskog hodanja na 1000 m. U ovu trku Valentina je ušla kao favoritkinja pa je od samog starta krenula daleko ispred svih i u svom ritmu održala prvu poziciju do samog kraja trke. Valentina je rezultatom 5:44,14 minuta tako po prvi put postala prvakinja Srbije.

Veliki značaj ima i to što su atletičari Panonije sa drugarima iz Atletskog kluba "Tamiš" na Devojačkom bunaru u januaru imali zajedničke pripreme za ova takmičenja u dvorani a to je dalo rezultate u vidu medalja za oba kluba.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.