Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Etiopski atletičari pobedili na maratonu u Parizu - | K-013 Portal

Etiopski atletičari pobedili na maratonu u Parizu

atletika, maraton, pariz

Etiopski atletičar Mulugeta Uma pobedio je danas na maratonu u Parizu, a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila njegova sunarodnica Mestavut Fikir.

Uma, koji je nastupio na svom četvrtom maratonu, pobedio je rezultatom dva sata, pet minuta i 33 sekunde. On se na 2,5 kilometra pre cilja odvojio od Kenijca Titusa Kipruta i ostvario prvu pobedu u maratonu uz lični rekord.

Drugo mesto zauzeo je Kipruto, koji je vodio do 35. kilometra, ali je zabeležio rezultat 2:05,48.

Rekorder maratona u Parizu Eliša Rotič zauzeo je treće mesto sa 2:06,54.

Prošlogodišnji pobednik Abeje Ajana iz Etiopije trku je završio na devetom mestu.

U konkurenciji atletičarki na svom prvom maratonu trijumfovala je Mestavut Fikir iz Etiopije sa 2:20,45 sata, u sprintu ispred sunarodnice Enat Tirusev, koja je trku završila sa 2:20,48.

Kenijka Vivijan Čeriot zauzela je treće mesto sa 2:21,46 sata.

Trka je počela na Jelisejskim poljima, a završila se u blizini Trijumfalne kapije, ali to neće biti ista ruta za olimpijsku trku u Parizu koja će se održati 10. avgusta za maratonce, a dan kasnije za maratonke.

Organizatori su naveli da je u maratonu učestvovalo više od 54.000 trkača, uključujući i 46 odsto početnika na toj deonici.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.