Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana nakon odbrane zlata: Posebna emocija, hvala Srbijo - | K-013 Portal

Ivana nakon odbrane zlata: Posebna emocija, hvala Srbijo

ivana vuleta, ivana spanovic

Ivana Vuleta opravdala je renome i svetsku klasu i na dvoranskom SP u atletici danas je odbranila zlato iz Birmingema sa najboljim rezultatom sezone 7,06 metara.

"Ne znam šta bih vam rekla, zaista sam presrećna i nema reči koje bi opisale kako se trenutno osećam", izjavila je Ivana nakon što je na Svetskom dvoranskom odbranila zlato iz Birmingema 2018. godine.

Prisetila se Beograda i EP 2017. godine.

"Evropsko prvenstvo iz 2017. godine, ovde u Areni, ne zaboravlja se i nikad neće, ali ovo danas, ovo je neka posebna emocija. Hvala Srbijo."

Kad su se svetla ugasila i Ivana se malo pribrala, evocirala je sve što se danas dešavalo.

"Malo sam van sebe. Nije bio nimalo lak zadatak. Ipak kad se borite pred domaćom publikom to dodatno stvara i povećava očekivanja. Ja sam bila spremna i za dalje skokove. Važno je da sam proizvela taj koji je bio dovoljan da odbranim titulu svetske prvakinje. Mnogo sam ponosna, presrećna sam što sam doprinela da ovo svetsko prvenstvo bude jedno od najboljih."

Na EP pre pet godina Ivana je skokom 7,24 došla do zlatne medalje.

"Samo Goran i ja znamo za šta sam bila spremna i kako su izgledali poslednji treninzi. U momentima kada ne može sve da se izvede na način na koji mi želimo onda moramo da se hvatamo za ono što ja sigurno mogu. Bilo je u stilu ajde da napravim taj jedan siguran skok preko sedam metara koji će biti dovoljan za zlatnu medalju. Nisam uspela neke tehničke stvari da ispoštujem, ali teško je bilo... Koliko god sam pokušavala da ne upijam energiju iz Arene, stvarno su mi se tresle noge."

Borba sa pritiskom ovog puta je pripala njoj.

"Znala sam šta me čeka posle EP koje je bilo u Beogradu pre pet godina, da će biti još uzbuljivije i bilo je. Htela sam da se fokusiram na to, ali nisam mogla da ostanem imuna na celu Arenu koja navija. Želela sam da uživam i u tome. Tehnički je moglo bolje, ali bitno je da sam odbranila titulu. Prva sam Evropljanka koja je to uspela."

Imala je Ivana i poruku za sve koji su je bodrili.

"Ćutala sam ovih dana, nisam želela da se trošim i da se pojavljujem. Gledala sam, navijala... Hvala svima na podršci, sigurna sam da ćemo ovako nešto ponovo doživeti", rekla je svetska šampionka u skoku udalj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.