Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Španović Vuleta predvodi Srbiju na dvoranskom SP u Beogradu - | K-013 Portal

Ivana Španović Vuleta predvodi Srbiju na dvoranskom SP u Beogradu

ivana spanovic, atletika, dvoransko svetsko prvenstvo beograd

Selektor atletske reprezentacije Edin Zuković izjavio je danas, manje od pet meseci pre početka Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, da se sa sigurnošću može tvrditi da će Srbiju na tom takmičenju predvoditi skakačica udalj Ivana Španović Vuleta.

„Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine“, rekao je Zuković, prenosi Srpski atletski savez.

„Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. O tom potom, ali ono što je izvesno je da će Ivana Španović Vuleta biti predvodnik našeg tima na Svetskom prvenstvu u dvorani, čiji smo domaćini“, dodao je Zuković.

Osim Španović Vulete, potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara.

„Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman“, rekao je selektor Srbije.

Zuković je naveo da nastup u Beogradu „iz prikrajka vrebaju“ Ivana Ilić i Milana Tirnanić (60 metara), Milica Gardašević, Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (400 metara).

Dodao je i da se nastupu nadaju i Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić (troskok), Angelina Topić i Zorana Rokavec (skok uvis), Jasmin Halili i Slavko Stević (skok uvis).

„Uz kvalifikacione standarde i pozicije na svetskim rang listama, SAS se opredelio da za takmičenje prijavi i one sportiste koji pokažu zavidan nivo forme i čiji rezultati budu nadomak normi, poštujući odredjenu kvotu za učešće na šampionatu. Ta kvota može, ali ne mora biti prihvaćena od strane tehničkog delegata“, pojasnio je Zuković.

Beograd je 2017. godine bio domaćin Evropskog prvenstva u dvorani, koje je bilo i najbolja preporuka da Svetska atletika pre dve godine Beogradu dodeli domaćinstvo Svetskog dvoranog prvenstva 2022. godine.

Zuković je rekao da je, po oceni iz Evropske i Svetske atletike, to je bilo najbolje organizovano takmičenje ikada.

„Najjači utisak ostavila je prepuna Beogradska arena i 12.000 gledalaca koji su burno proslavili zlatnu medalju Ivane Španović, njen lični i jedan od najboljih svetskih rezultata u skoku udalj u dvorani od 7,24 metara. Želimo da Ivana narednog marta ponovi daljine iz 2017. godine“, istakao je Zuković.

Srbija je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu 2017. godine imala 12 predstavnika. Osim Španović, a u borbu za medalje kao finalisti ušli su još Lazar Anić u skoku udalj, Amela Terzić na 1.500 metara i sedmobojac Mihail Dudaš.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.