Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Vuleta se kao 11. plasirala u finale Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Ivana Vuleta se kao 11. plasirala u finale Svetskog prvenstva

ivana vuleta, atletika, svetsko prvenstvo

Srpska atletičarka Ivana Vuleta plasirala se danas u finale skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Judžinu. 

Vuleta je u prve dve serije prestupila, dok je u trećoj skočila 6,65 metara što je bilo dovoljno za 11. mesto u kvalifikacijama.

„Vetar u ledja stvarao je ogromne probleme svim takmičarkama. Kao što ste mogli da vidite Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti. Medjutim, zbog vetra morali smo da menjamo zalet i u trećoj seriji idemo na sigurno“, rekao je Goran Obradović, trener Vulete, prenosi Srpski atletski savez. 

Druga predstavnica Srbije, Milica Gardašević prestupila je u sve tri serije.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Amerikanka Kvaniša Berks koja je skočila 6,86 metara.

Normu od 6,75 metara su preskočile i Nemica Malaika Mihambo, Nigerijka Ese Brume, Ukrajinka Marina Beh-Romančuk, Švedjanka Kadi Sanija, Australijanka Bruk Buškul.

U finale su se po rezultatu, osim Vulete, plasirale i Amerikanka Tifani Flin, Nigerijka Rut Usoro, Britanka Džasmin Sojers, Britanka Lorejn Ugen i Brazilka Letisija Oro Melo.

Finale u skoku udalj na programu je u noći izmedju nedelje i ponedeljka od 2.50 po srednjoevropskom vremenu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.