Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovana Ilić 16. u troskoku, Rohas osvojila zlato uz svetski rekord - | K-013 Portal

Jovana Ilić 16. u troskoku, Rohas osvojila zlato uz svetski rekord

jovana ilic, atletika

Srpska atletičarka Jovana Ilić zauzela je danas 16. mesto u finalu troskoka na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, dok je do zlatne medalje i novog svetskog rekorda došla Venecuelanka Julimar Rohas.

Ilić je u finalu ostvarila skok od 13,36 metara, na svom prvom velikom takmičenju u karijeri.

„Ja treniram tek godinu i po dana i još uvek sam neiskusna, a troskok je disciplina koja zahteva veliko iskustvo i zahteva zrelost od takmičara. Ja sam ovde bila jedna od najmlađih takmičarki, i jednostavno ova sezona je bila preduga za mene, iscrpela sam se i fizički i emotivno. Došlo je i do povrede stopala, koju smo pokušali da saniramo i pored toga sam skakala kako sam znala i umela. Ja sam prezadovoljna, samim tim što sam skakala sa devojkama, koje sam do pre par meseci gledala na televiziji“, rekla je Ilić novinarima u Beogradskoj areni.

Rohas je do zlata došla skokom od 15,74 metara, a ujedno je postavila i novi svetski rekord. Prethodni je aktuelna olimpijska prvakinja postavila upravo u Tokiju (15,67).

Ovo je 26-godišnjoj Rohas treće zlato na svetskim dvoranskim prvenstvima.

Srebro je osvojila Ukrajinka Marina Beh-Romančuk sa preskočenih 14,74 metara, dok je do bronze došla Kimberli Vilijams iz Jamajke (14,62).Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.