Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medalje za atletičarke Dinama iz Pančeva na uličnoj trci u Požarevcu - | K-013 Portal

Medalje za atletičarke Dinama iz Pančeva na uličnoj trci u Požarevcu

atletika, dinamo, pancevo, ak dinamo

Atletičarke Dinama iz Pančeva Ksenija Mrkela i Jana Grujić osvojile su medalje na tradicionalnoj međunarodnoj uličnoj trci u Požarevcu 11. oktobra gde su nastupili svi najbolji trkači srednjih i dužih staza iz Srbije i regiona.

To je jedna od tri najveće trke van stadiona i na njoj stvuju samo najbolji trkači.

Ksenija Mrkela je osvojila zlatnu, a Jana Grujić bronzanu medalju.

AK „Dinamo“ Pančevo time je ponovo osvetlao obraz pančevačke atletike osvojivši dve medalje.

„Ksenija Mrkela je nastupila u starijoj kategoriji da bi se obrobala u jačoj kategoriji od svoje i osvojila je prvo mesto. Od početka trke je vodila i na kraju ostvarila pobedu. Trka je bila izuzetno teška, jer je došla posle jedne kraće pauze u takmičenjima što zbog “rovitosti“ Ksenije ali i male pauze posle izuzetne sezone koja je iza Ksenije. Ali kao što znamo šampioni se rađaju pa tako i Ksenija i ako nedovoljno oporavljena ipak pobeđuje“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Drugu medalju za AK „Dinamo“ Pančevo osvojila je Jana Grujić koja je na cilj stigla treća i osvojila je bronzanu medalju.

„Od Jane tek očekujemo dobre trke u narednom periodu. Među prvih pet takmičarki bile su i Selena Kajević, Dunja Atanacković i Vanja Mičević. Očekuje nas napornih desetak dana u kojima će naši atletičari imati zgusnut rastored nastupa i to na svim najjačim trkama van staze. Po običaju na tim trkama dolaze najbolji atletičari Srbije i regiona pa po običaju AK „Dinamo“ Pančevo reprezentuje pančevačku atletiku“, zaključio je u svom izveštaju trener prof. Ljupčo Cvetkoski.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.