Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medalje za TK "Tamiš" na prvenstvu države - | K-013 Portal

Medalje za TK "Tamiš" na prvenstvu države

triatlon klub tamis, tk tamis, pancevo, takmicenje

U nedelju 30. jula, u prelepom ambijentu parka prirode Vlasinsko jezero održana je trka prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu - Triatlon Samoprevazilaženja u organizaciji ŠriČimnoj kluba.

Put Vlasine krenulo je 18 takmičara TK Tamiš koji su nastupali u glavnoj trci dana ali i pratećim trkama: sprint, super sprint i kids triatlona.

Najuspešniji su bili Artemi Datsenko, mladi takmičar iz Rusije koji skoro već godinu dana trenira u našem gradu i član je našeg kluba i Bogdan Jelača. Njih dvojica su na trci prvenstva države u olimpijskom triatlonu ( distance 1.5km plivanja, 40km vožnje bicikla i 10km trčanja ) zauzeli drugo odnosno treće mesto iza Vladimira Danka iz kluba TriOgy Racing Team - Novi Sad. Sjajan rezultat obzirom da su se obojica po prvi put takmičili na ovim distancama pošto je Artemi mlađi senior a Bogdan još uvek junior.

Pored njih medalje za TK Tamiš osvojili su:

- Milena Mitić srebro AG 3

- Jovan Supurović bronza U 23

- Marjan Lukić bronza AG 3

- Nemanja Todorović srebro sprint triatlon AG 2

- Branislav Zobencica bronza sprint triatlon AG 2

- Slobodan Stančul zlato sprint triatlon AG 3

- Vladislava Milčić srebro sprint triatlon AG 3

- Miloš Martinčević srebro super sprint kadeti

- Petar Savić srebro super kids mlađi kadeti

- Mihailo Gvero bronza super kids mlađi kadeti

- Miodrag Tomić srebro mini triatlon mlađi pioniri

- Mateja Kajalić srebro mini tritlon pioniri

Dobar nastup su imali i Nebojša Šarac, Novak Perišić i Aleksa Savić dok je Luka Gligorić zbog zdravstvenih problema u toku trke morao da odustane od daljeg takmičenja.

Sezona se nastavlja trkom sprint akvatlona u Banatskom Velikom Selu 06. avgusta 2023.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.