Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mihal Šulja iz PANČEVAČKOG AK Dinamo vicešampion novosadskog noćnog maratona - | K-013 Portal

Mihal Šulja iz PANČEVAČKOG AK Dinamo vicešampion novosadskog noćnog maratona

ak dinamo, pancevo

Mihal Šulja, atletičar AK Dinamo iz Pančeva vicešampion je novosadskog noćnog maratona.

Novi Sad je bio 24. juna domaćin tadicionalnog noćnog maratoma koji je okupio sve naše najbolje maratonce ali i takmičare iz celog regiona. Trka je bila veoma zahtevna zbog sparnog vremena pa i rezultati nisu bili respektabilni.

Mihal Šulja posle prošlonedeljne pobede u takođe jednoj napornoj trci na Otvorenom prvenstvu Slovačke u Bratislavi na 12 sati u kojoj je istrčao drugi rezultat u istoriji 146 km došao je na mali predah u Srbiju.

„U ovom delu pripremnog perioda on je na jednom blagom oporavku ali smo iz jednog lagano treninga otišli u Novi Sad da bi se prvenstveno oprobao sa našim trenutno najboljim maratoncima. Iako je za njega ovo kratka distanca pokazao je svima da je trenutno najbolji i u maratonu u Srbiji a za ultramaraton je među najboljima u svetu. Istrčao je trku u dogovorenom ritmu od oko 4:04/km a ukupan rezultat je bio 2:52 što je za većimu maratonaca samo velika mašta, a za Mihala je bio jedan jači trening“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pobednik je bio atletičar iz Rusije kojem je maratom glavna disciplina.

Posle 5 do 6 dana rehabilitacije i odmora kreće se sa petomesečnim pripremama za svetsko prvenstvo.

„To nam je prevashodni cilj oko kojeg se sve vrti. Biće još dve eventualno tri trke izuzetno jake gde će Mihal Šulja probati da obori dva rekorda Srbije a to bi bila odlična uvertira za 1. decembar i svetsko prvenstvo na Tajvanu (Kina)“, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS