Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mihal Šulja iz PANČEVAČKOG Dinama pobednik najvećeg ultramaratona u regionu - | K-013 Portal

Mihal Šulja iz PANČEVAČKOG Dinama pobednik najvećeg ultramaratona u regionu

mihal sulja, ultramaraton, pancevo, ak dinamo, pancevo

Najbolji sportista Pančeva za 2022.god Mihal Šulja pobedio je na Otvorenom prvenstvu Slovenije u ultramaratonu i trenutno je treći na svetskim rang listama

Proteklog vikenda u Kopru održano je Otvoreno prvenstvo Slovenije u ultramaratonu,na kojem su učestvovali najpoznatiji svetski takmičari u toj disciplini.

Mihal Šulja iako po po rangu 4. atletičar od prisutnih , izuzetnom borbenošću zasluženo je osvojio prvo mesto.

Rezultatom neverovatnih 254 km i 740m postigao je drugi rezultat u Srbiji svih vremena. Od tog rezultata bolji je samo Šuljin rekord Srbije iz prošle godine 258km i 650m.

"Kada sve ovo kažemo izgleda da smo prezadovoljni a nije tako. Očekivan rezultat je bio oko 270-280km. Treninge, iako je samo tri meseca u punom treningu, odradio je perfektno. Čak su neki treninzi bili vanserijski. Sve se poklopilo da trka bude istorijska : motivacija, forma, izuzetna konkurencija, raspoloženje... Kada je trka počela, počela je i kiša, pljusak, vetar. Vreme kakvo nikako ne može prijati ultramaratoncima. Borili su se nekako u prvom delu, smenjivali se na vodećoj poziciji a onda je Mihal odlučio da krene sam u borbu sa vremenom, štopericom, kilometrima a prevashodno sa sobom. Izdržao je gotovo 18 sati ali je tada i on osetio posledice te borbe. Na kraju je bio izuzetno blizu rekorda Srbije ali nije ga nadmašio. Posle trke doživeo je ovacije publike ali što je najdraže i od samih konkurenata. Ostaje veliki žal što nam je vreme bila nepremostiva prepreka da Mihal Šulja pokaže koliko je stvarno spreman. I pored svega pobedio je u izuzetnoj konkurenciji, potvrdio je A normu za svetsko prvenstvo i stigao je do 3- ćeg mesta na svetskim rang listama.Idemo dalje, a uskoro ga očekuju još nekoliko svetskih trka u različitim disciplinama. Sve to je u sklopu priprema za svetsko prvenstvo koje nam je primarni cilj ove godine. Svetsko prvenstvo je 1.decembra 2023.god na Tajvanu a Mihal će tamo biti jedan od favorita za najviši plasman" izjavio je Ljupčo Cvetkoski, trener AK "Dinamo"



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS