Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mihal Šulja pobednik Otvorenog prvenstva Slovačke - | K-013 Portal

Mihal Šulja pobednik Otvorenog prvenstva Slovačke

atletika, mihal sulja, ak dinamo, pancevo

Mihal Šulja, minulog vikenda, pobedio je na Otvorenom prvenstvu Slovačke u ultramaratonu. Za 12 sati istrčao je 146 kilometara. To je drugi rezultat u istoriji u Srbiji, a bolji od tog je samo rekord Srbije, koji takođe drži Šulja i koji je duži za 5 kilometara.

“Mihal Šulja je napravio neverovatan podvig, ravan senzaciji istrčavši ovaj rezultat posle jako ozbiljne povrede od pre samo 14 dana. Naime, na trci u Kranju pre 14 dana Mihal Šulja je nastupio na najjačem ultramaratonu u Evropi na 12 sati. Do 75. kilometra je bio na drugoj poziciji, a prolazna vremena su bila neverovatna. Rekord Srbije je trebalo da bude nadmašen sa lakoćom, ubedljivo”, saopštio je Atletski klub Dinamo Pančevo.

Tada, jedna bizarna situacija, sve uništi.

“Na krivini prilikom okreta nagazi na blago podignutu šahtu i iskrene zglob i doživi distorziju zgloba. Prilikom pada zglob je otekao, a zvanični doktor je odmah reagovao i učinio je sve da se povreda odmah istretira da bi se što pre sanirala. Posle 7 dana bez treninga i sa 7 dana laganog treninga Šulja je smogao snage da nastupi na Otvorenom prvenstvu Slovačke sa gotovo 14 dana bez ozbiljnog treninga i ponovo napadne rekord Srbije. I mogu slobodno reći da je heroj ove naše priče Mihal Šulja bio jako blizu a nedostajalo je samo 5km da to ostvari. Nikada nije bio spremniji, sa mnogo nestvarnih treninga o kojima je govorio na senimaru pre trke u Kranju u prisustvu svih svetskih ultramaratonaca. Ali se kaže da pored svega najvažnija je sreća u sportu da bi se došlo do vrhunskog rezultata a Šulji je samo sreća zafalila da pokaže koliko je stvarno spreman”, kaže trener u AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Cvetkoski kaže da je sve ovo u sklopu priprema za svetsko prvenstvo, koje Šulju očekuje 1. decembra u Kineskom Tajpeju, na kojem će biti jedan od glavnih favorita za najviši plasman.

“Sada se posvećujemo nastavku pripremnog perioda do kraja avgusta a onda slede još pri pripremna takmičenja na kojima će po pozivu organizatora nastupiti i siguran sam oboriti sve rekorde Srbije na tim distancama. Mihal Šulja je trenutno, ako se gledaju sve ultamaratonske discipline, među top 5 ultramaratonaca na svetu i sa velikim ambicijama se pripremamo za to svetsko prvenstvo. Najvažnije od svega je da je povreda gotovo u potpunosti sanirana i da planirani pripremni period možemo nastaviti u potpunosti”, kaže Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS