Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan XI "Pančevački maraton": Maratonci napravili sprektakl - | K-013 Portal

Održan XI "Pančevački maraton": Maratonci napravili sprektakl

maratonci pancevo, pancevacki maraton, pancevo, maraton, atletika

U subotu 29.07.2023. godine održan je XI Pančevački maraton u organizacji Udruženja "Maratonci Pančevo" čiji je novi predsednik Danijel Grujević.

Ove godine je po prvi put primenjen novi koncept organizacije noćnog maratona u Narodnoj bašti pa je tako organizator Dečjih trka bio Atletski klub Tamiš sa Zoranom Kocićem predsednikom kluba, dok je tehnički organizator glavnih trka i cele manifestacije bio Atletski klub "Panonija" na čelu sa Aleksandrom Dragojevićem, direktorom maratona i Sašom Stojilovićem tehničkim rukovodiocem maratona.

Maraton Pancevo

Za elektronsko merenje se pobrinuo Tag Serbia Timing & Tag Timing iz Vršca a svi maratonci su na startnom broju imali čip za tačno merenje prolaza i broj akrugova. Kuriozitet je i to što je ovom prilikom svaki maratonac bio osiguran polisom osiguranja DDOR a po rečima organizatora ovo je veoma važna stavka jer je u pitanju veliki broj maratonaca koji su osim mladih većinom ljudi srednjih godina dok je njih 20 bilo preko 60 godina starosti a najstariji učesnik 89 godina.

Već u 16 h održan je "Dečji Maraton" a nastupila su deca od kategorije predškolaca kao i osnovci od prvog do osmog razreda. Ovde treba napomenuti da su medalje za pančevačke klubove osvojili mahom atletičari AK Tamiš i to: Nađa Cvetković u trci 5 i 6 razred na 1.100m- Bronzu, Milica Radanov u trci na 1.100m - srebro i na 100m Mila Kostić prvo mesto za predškolce do 5 godina.

Decji maraton 1

Dodelu diploma i plaketa na proglašenju pomogla su deca iz KUD Abrašević u narodnim nošnjama.

Sva deca su u cilju dobila Aqua Viva Junior sok i vodu kao i peciva pančevačkih pekara. Pravi šou program su priredila deca iz plesnog studija "Lana" a njihove mažoretkinje su izvele program u trajanju od 15 minuta.

Nakon Dečjeg maratona na start je stalo 97 trkača trke na 5 km. Pobednici ove trke su 1. Aleksandra LAZIĆ 19:57,

2. Branislava STEPANOV 20:24, 3. Aleksandra-Coka MIJANOVIĆ 21:46 kao i pobednici u muškoj konkurenciji

1. Aleksandr KHUTORSKOI (RUS) 16:30, 2. Nemanja ĐURIĆ 17:30, i 3. Nikola VELJOVIĆ 17:33.

Trka na 5 km

Plakete i poklon pakete dobili su i njbrži pančevci i pančevke na 5 km i to:

1. Valentina MIRKOV 28:23 iz AK Panonija,

2. Milica JELIĆ, 30:20,

3. Milica PAVLOV 34:07,

1. Mitar ANDRIĆ 18:02,

2. Damjan STOJANOVIC 20:06 i

3. Dragan DESPIĆ 21:06.

Nagrade za Dečji maraton su uručili Dušan Vasić iz kompanije DDOR i g. Milan Stanković.

U ovoj trci nagradu je dobio i deda Vlada Stevanović koji je s sa 89 godina hrabro istrčao ovih 5 km.

Tačno u 20 časova starter Zoran Kocić je označio start ploumaratona i maratona kada je startovalo tačno 123 maratonaca. Polumaraton se trčao 18 a maraton 36 krugova na tartan stazi u Narodnoj bašti koja je dužine 1135,5 metara.

Sve vreme trke veliki broj posetilaca bodrio je hrabre maratonce a sa bine ih je pozdravljao proslavljeni humanitarac i maratonac Željko Zeljković, čovek sa preko 100 istrčanih maratona i ultramaratona.

Okrepna stanica kod Paviljona je u svakom krugu bila puna čaša sa vodom, energetskih napitaka za šta se svojski pobrinula Aqua Viva, dok se da banana, limuna i lubenaica pobrinula "Snježana". Kao i svake godine kikiriki, urme i suvo grožđe obezbeio je Rinfuz Pak.

Na kraju trke svaki trkač je dobio Aqua Viva Strong napitak, sendvič pekare Tajna kao i peciva koje su pripremili pekare Mladost, Dinamo, Partizan i Pekara Ljilja.

Pre samog proglašenja pobednika u polumaratonu Stefan Vidović je sa koleginicom izveo Fire Show sa vatrenim kuglama što je veoma obradovalo sve prisutne.

Pobednici polumaratona su

1. Marija PELIKON (MKD) iz Makedonije 1:42:02,

2. Sanela FETAHOVIĆ (SRB) 1:47:18 i

3. Ivana KOVIĆ (SRB) 1:59:13

a u muškoj konkurenciji

pančevac 1. Nikola VUČKOVIĆ (SRB) 1:18:38,

2. Miloš HRISTIĆ (SRB) 1:25:10 i kao trećeplasirani španac koji je fizioterapeut odbojkaške reprezentacije Srbije 3. Antonio TOME DEL OLMO (ESP) 1:25:16 a nagrade su im tom prilikom uručili Dušan Vasić ispred kompanije DDOR i
Miroslav Janić, direktor prodaje firme "Dr Cubano".

Pored njih u starosnim kategorijama nagrade su dobili muškarci i žene i to 40-49 godina, 50-59godina i 60+ godina.

Maratonci su trčali nešto duže pa su poslednji takmičari u cilj ušle nešto posle 1:45 h ujutru.

Pobednici XI Pančevačkog maratona su 1. Sanja BUCALO 4:33:05, 2. Dragica MITIĆ 4:40:44, i pančevka 3. Ljiljana TASIĆ 6:01:49 a pobednici u muškoj konkurenciji su 1. Milos MILANOVIĆ 3:09:21, 2. Zoran POPIĆ 3:10:02 i 3. Marjan STEFANOVIĆ 3:16:28 šampion iz Leskovca kome je ovo prvi istrčani maraton u životu.

Treba spomenuti da su pokrovitelji XI Pančevačkog maratona Sportski savez Pančeva, Turistička organizacija Pančevo, JKP Zelenilo, Savez samostalnih sindikata grada Pančeva i Opština i Savez za rekreaciju i fitnes Srbije.

Maraton su pomogli i mnogobrojni sponzori među kojima su Hyper Group Building doo, Esensa, Aqua Viva, KrunaArt doo, DDOR, DR Cubano, Poliklinika Panmedica i Pekara Tajna.

Naredni veliki događaj organizatori iz AK Panonija najavljuju za jesen 7. oktobra 2023. a to je četvrti po redu "FOX TRAIL", trka rekreativaca kroz Deliblatsku peščaru a start je kao i ranije na Devojačkom bunaru. Prijave za ovu trku su kao i do sada na sajtu Trka.rs

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS