Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Marko Božić drugoplasirani na 31. Novosadskom maratonu - | K-013 Portal

Pančevac Marko Božić drugoplasirani na 31. Novosadskom maratonu

novosadski maraton, marko bozic, pancevo

Ovogodišnji, 31. po redu Novosadski maraton, manifestciju u kojoj pored vrhunskih sportista učestvuje i veliki broj rekreativaca i onih koji će tek da se opredele za neku od sportskih disciplina, obeležio je Rustam Fahretdinov, Tatarin iz Sanktpeterburga, koji odnedavno živi u Novom Sadu.

Fahretdinov je pobednik glavne trke od 42 195 kilometara, festivala dugoprugaša na kom je danas učestvovalo 856 takmičara iz 20 zemalja. Stazu novosadskim ulicama, pretrčao je za tri časa, tri minuta i 42 sekunde, ispred drugoplasiranog Marka Božića iz Pančeva, pripadnika Vojske Srbije i trećeplasiranog, maratonca iz Mađarske, Nađi Čaba Leventea.

 

U trci dama na 25 kilometara pobedila je Mirjana Mikalački iz Kikinde, ispred Ruskinje Darije Bjurkove i Austrijanke, Katarine Vujović. U štafetnom maratonu, najbolji su bili pripadnici Žandarmerije.

- Sportski, atletski dan u centru Novog Sada obeležio je i veliki broj predškolaca i školaraca, koji su se takmičili na trkama primerenim njihovom uzrastu u okviru pešačke zone. Na svakom delu odisao je sportski duh, a najzanimljivije, mnogima, pored glavne trke bilo je takmičenje puzećih beba na 4,2 metra i tradicionalna trka kornjača, koja je inače maskota Novosadskog maratona, izjavila je Danijela Ignjatić, koordinatorka manifestacije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS