Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAC Vladimir Mirkov prvak Srbije u sportskom hodanju - | K-013 Portal

PANČEVAC Vladimir Mirkov prvak Srbije u sportskom hodanju

vladimir mirkov, atletika, ak panonija, pancevo

U nedelju 26. februara u Atletskoj dvarani na Banjici održalo se poslednje Prvenstvo Srbije u dvorani za ovu sezonu. Atletski klub "Panonija" je nastupio sa dva atletičara a osvojena je i jedna zlatna medalja.

Kao što je i planirano u disciplini sportskog hodanja na stazi nastupili su Vladimir Mirkov i Zandi Štrkalj.

Kao potvrđeni rekorder po broj odličja u ovoj disciplini Mirkov je iako još u kategoriji starijih pionira nastupio sa 2 godine starijim takmičarima. Po propozicijama ova trka je bila u ovoj uzrasnoj kategoriji staza je dužine 3000m a Vladimir je pre nepunih mesec dana i u kategoriji starijih juniora na istoj distanci osvojio srebro rezultatom 18:09,22 minuta.

Prema rečima trenera Saše Stojilovića, cilj ovog nastupa je bio da se obori taj lični rekord i upiše novi. Od samog starta trke trku je vodio Miloš Sredanović, momak iz AK "Surčin" koji je na prošlom takmičenju oborio državni rekord dok mu je Vladimir bio "za petama" sve do desetog kruga kada je zbog 3 tehničke greške Sredanović diskvalifikovan.

Mirkov je zadržao svoj ritam i do kraja trke tehnički bio ispravan a prolaskom kroz cilj zabeležio je novi lični rezultat koji sada iznosi 17:33.72 minuta.

Do rezultata se došlo timskim radom i programom trenera Saše Stojilovića od Kampa atletskih nada preko zimskih priprema pa sve do dvoranskog Prvenstva Srbije. Veliki značaj imali su i zajednički treninzi i podrška trenera Zorana Kocića iz AK "Tamiš".

Vladimir je tako u ovoj godini jedini pančevački atletičar koji je osvojio juniorsko zlato.

Od početka godine one je već postao vlasnik 2 zlatne i jedne srebrne medalje na PRvenstvima Srbije dok je njegova sestra Valentina u kategoriji mlađih i starjih pionirki osvojila zlato i bronzu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.