Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI AK "Dinamo" uspešan na Republičkom prvenstvu Srbije - | K-013 Portal

PANČEVAČKI AK "Dinamo" uspešan na Republičkom prvenstvu Srbije

atletika, ak dinamo, pancevo

Finale Republičkog prvenstva Srbije u atletici za učenike svih uzrasta održano je u Ćupriji 24. maja 2023.

Na finalnom takmičenju pravo nastupa izborili su samo učenici koji su morali da pobede na četiri nivoa takmičenja, a samo pobeda im je omogućila da prođu na sledeći nivo takmičenja do same završce u Ćupriji.

AK ,,Dinamo“ Pančevo je nastupio sa svoja četiri predstavnika, a osvojene su dve bronzane medalje.

Sanja Marić je u trci na 800m osvojila bronzanu medalju, a nastupila je u konkurenciji srednjih škola (Sanja je učenica drugog razreda ETŠ ,,Paja Marganović“).

Ksenija Mrkela je u trci na 600m takođe osvojila bronzanu medalju, a takmičila se sa učenicama 7. i 8. razreda osnovnih škola (Ksenija je učenica 7. razreda OŠ ,,Sveti Sava“).

Sanja i Ksenija su nastupile u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarkama te je uspeh još značajniji.

AK ,,Dinamo“ Pančevo imao je još dva predstavnika na ovom takmičenju koji su ostali bez medalja, ali su predhodnim pobedama izborili plasman za finalno takmičenje.

Mina Mićić je zauzela 4. mesto u bacanju kugle, za učenice osnovnih škola, bacivši odličnih 10,84 (Mina je učenica OŠ ,,Dositej Obradović“ iz Omoljice). Najzaslužnija za veliki Minin uspeh je prof. Dragana Divac koja je odlično pripremila Minu Mićić i samo je desetinu centimetara delilo ovu talentovanu devojčicu od medalje.

Marija Mrkela je ovog puta ostala u finalu bez medalje u trci na 400m. Marija duži period ,,vuče“ neugodnu povredu zadnje lože, što je najčešća povreda kod vrhunskih sprintera, pa je morala da bude obazriva ne samo na takmičenju već i na treninzima. Ovo je finale, pa je Marija zbog svoje škole, ETŠ ,,Paja Marganović“, imala obavezu da nastupi, ali nije mogla do odličja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.