Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI AK "Tamiš" uspešan na prvenstvu Vojvodine - | K-013 Portal

PANČEVAČKI AK "Tamiš" uspešan na prvenstvu Vojvodine

atletika, ak tamis, pancevo, prvenstvo vojvodine

U subotu, 10. juna, u Sremskoj Mitrovici je održano pojedinačno prvenstvo Vojvodine u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14).

Takmičenje je bilo otvorenog tipa, tako da su učestvovali i klubovi iz cele Srbije, a organizator je bio Atletski Savez Vojvodine.

Učestvovalo je blizu 300 atletičara i atletičarki, a Atletski klub "Tamiš", predvođen trenerom Zoranom Kocićem, nastupio je sa pet atletičarki i ostvario zapažen uspeh osvajanjem tri medalje.

U trci na 1000m SH, Sara Gagić je osvojila srebrnu medalju i titulu vicešampionke, dok je u istoj disciplini, na svom debitantskom nastupu, Nina Kostić stigla do trećeg mesta i bronzane medalje.

Nina Kostić je, treba napomenuti, vrlo svestrana mlada sportistkinja, osim atletike osvaja medalje na državnim prvenstvima i u karateu.

Nikolina Radovanović, velika nada AK "Tamiš" za buduća vremena, ponovo je pokazala svoj raskošni talenat u bacačkim disciplinama. U bacanju Vortex-a, dostigla je daljinu od preko 47 metara i osvojila bronzanu medalju. Nikolina je jedina atletičarka na celom prvenstvu Vojvodine koja je, kao članica škole atletike, osvojila medalju u pionirskoj konkurenciji, mlađa pune dve godine od konkurencije.

Iako nisu osvojile odličja, maksimalan učinak na nivou svojih mogućnosti, u velikoj konkurenciji dale su i : Nađa Cvetković, koja je posle kvalifikacionih trka na 60m izborila veliko finale, kao i Nevena Nikolić u bacanju Vortex-a i trkama na 200m.

Štafeta 4 x 100m AK "Tamiš" u sastavu: Nikolina Radovanović, Nina Kostić, Nevena Nikolić i Nađa Cvetković zauzela je 6. mesto u Vojvodini, ali treba napomenuti da je ostvarila najuspešniji nastup od klubova iz Pančeva.

S tri osvojene medalje AK "Tamiš" je na prvenstvu Vojvodine bio najuspešniji klub iz Pančeva.

Narednog vikenda atletičare AK "Tamiš" očekuje prvenstvo Srbije u kategoriji mlađih pionira i pionirki, koje se održava u Kraljevu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS