Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački atletičari osvojili medalje na Prvenstvu Srbije - | K-013 Portal

Pančevački atletičari osvojili medalje na Prvenstvu Srbije

ak dinamo, pancevo, vrbas

U subotu, 13. maja, u Vrbasu je održano Prvenstvo Srbije u trčanju na putu na 10 Km. Atletski klub "Dinamo“ Pančevo nastupio je sa tri svoja atletičara i osvojene su dve medalje.

Kontinuitet osvajanja medalja je nastavljen.

Bogdan Jelača je osvojio srebrnu medalju istrčavši odličan rezultat od 36 min. Od zlatne medalje delilo ga je samo 2- 3 sekunde. Sjajna forma ovog momka će tek doći do izražaja u narednom periodu.

Još jedna odlična trka i bronzana medalja od strane Luke Gligorića.

Luka je takođe sjajan momak koji je trenutno preokupiran završetku srednje škole i pripremama za maturski i prijemni istit na jakom fakultetu. Biti uspešan na oba fronta je odlika vrhunskih momaka, a Luka taj epitet sigurno zaslužuje. Njihov trener, prof. Marjan Lukić, nije krio zadovoljstvo nastupom svojih takmičara, ali je takođe konstatovao da je forma ovih momaka u uzlaznoj putanji.

Naglasićemo da su oni reprezentativci i u triatlonu, koji je njihova glavna sportska disciplina, te ovi rezultati imaju još veću vrednost.

U trci je trebalo da nastupe još dva odlična atletičara AK "Dinama"- Strahinja Stevšić i Andreja Božanić.

Strahinja nije nastupio zbog odlaska sa reprezentacijom Srbije na Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju, a Andreja Božanić je imao prelom ključne kosti te je još u periodu oporavka.

Svo četvoro momaka su gimnazijalci i budući studenti vrlo jakih fakulteta na Univerzitetu u Beogradu. Spoj intelektualnih vrednosti i vrhunski sportskih dostignuća nada su u bolje sutra.

U trci seniora nastupio je i Slobodan Marinkov, ali je ovog puta ostao bez odličja.

Ekipu AK "Dinamo“ Pančevo, na ovom takmičenju, predvodile su dve sjajne atletičarke, sestre Bogdana i Jelena Mimić- članice atletske reprezentacije Srbije na najvećim Evropskim i svetskim prvenstvima, pravo su ogledalo AK "Dinamo“.

Vrhunski intelektualci sa najvišim stepenom obrazovanja i još bolji sportisti. To je pravi primer koji AK ,,Dinamo“ Pančevo šalje mladima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS