Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI ultramaratonac Mihal Šulja je vicešampion maratona u Sarajevu - | K-013 Portal

PANČEVAČKI ultramaratonac Mihal Šulja je vicešampion maratona u Sarajevu

mihail sulja, ultramaraton, pancevo

Ultramaratonac Mihal Šulja, jedan od najboljih svetskih ultramaratonaca, nastupio je 15. januara na maratonu u Sarajevu.

Trku je završio kao vicešampion sa rezultatom od 2 sata i 58 minuta.

Svi poznavaoci ovog vrhunskog sportiste znaju da je imao jednu izuzetnu neugodnu povredu zbog koje je propustio prvenstvo Evrope u Berlinu i svetsko prvenstvo u Torinu. Povreda je sanirana i treninzi napreduju kako treba. Mihal Šulja je dobio specialnu pozivnicu za maraton u Sarajevu. Maraton je trčao u jednom ujednačenom ritmu bez prevelikog inteziteta. Trenutno je na početku bazičnog ciklusa i sada je jedini cilj skupljanje kilometraže. Rezultat i u takvim okolnostima je odličan i gotovo nedostižan za većinu maratonaca u našem regionu.

Nekoliko podataka koji su vredni statističari izvukli za sve maratonce bivše Jugoslavije:

Mihal Šulja ima najbolji rezultat svih vremena na 6 sati i 12 sati, drugi rezultat na 24 sata i četvrti rezultat svih vremena na 100km. Kada se uzmu svi rezultati zbirno Mihal Šulja je najbolji ultramaratonac bivše Jugoslavije, a trenutno među najboljim na svetskim ranglistama.

Mihala Šulju očekuje ove godine svetsko prvenstvo na Tajvanu, u trci na 24 sata i sve će podrediti tom takmičenju. Nada se plasmanu među osam najboljih, a to bi bio veliki podvig.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.