Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Ksenija Mrkela prva, Dinamo ekipno treći na prvenstvu Srbije u krosu - | K-013 Portal

PANČEVKA Ksenija Mrkela prva, Dinamo ekipno treći na prvenstvu Srbije u krosu

ak dinamo, atletika, ksenija mrkela, pancevo

Atletski savez Srbije organizovao je u Boljevcu ( Beograd, Surčin), u subotu 21.oktobra poslednje takmičenje u Srbiji u zvaničnom atletskom kalendaru a to je Prvenstvo Srbije u krosu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Osvojene su ukupno 4 medalje od kojih jedna zlatna , jedna srebrna i dve bronzane medalje.

Blistala je Ksenija Mrkela koja je postala prvak Srbije u krosu i tako odbranila zlato iz prošle godine. Ona je ujedinila sve tri titule kao i prošle godine pobedivši na sva tri prvenstva Srbije u jednoj godini što se u istoriji atletskog sporta Srbije ne dešava tako često. Samim tim istakla je kandidaturu za najuspešniju atletičarku Srbije u konkurenciji pionira.

Drugi veliki uspeh i srebrna medalja osvojena je u ekipnoj konkurenciji od strane starijih juniora u sastavu Strahinja Stevšić, Andreja Božanić, Sava Đukanović i Bogdan Jelača. Od zlatne medalje delilo ih je samo nekoliko bodova.

Bronzanu medalju osvojile su i atletičarke "Dinama" u konkurenciji mlađih pionirki u sastavu Ksenija Mrkela, Selena Kajević i Jana Grujić.

Na kraju takmičenja najvažnija medalja u ekipnom plasmanu a to je ukupno 3. mesto za AK "Dinamo" Pančevo na prvenstvu Srbije u krosu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.